äter vaniljpudding:D

sitter i soffan och äter vaniljpudding med Danne:D ska snart fortsätta och kolla på film "hole in one", för övrigt en ganska sjuk film.. killen förlorar en golfmatch, blir sövd och får bröst, sen handlar den om att han ska tjäna ihop pengar så han kan ta bort dom!!!!!!!! wierd. vem kommer på en sån film?

ikväll har jag haft värkar med ungefär tio minuters mellanrum, men det har lugnat sig nu. så det blir nog inte idag heller. bara lite förarbete så att säga, men bajs, vad skönt det inte va!


nej solong suckers, nu blir det filmtajm och sen däckar jag nog rätt så snart, känna som klockan är två på natten;)

känner mig som en övermogen finne!

ahhh vad jag är trött på detta nu, känns som om nån bara rör mig så spricker jag. magen blir bara större och större, hur det nu är möjligt.

har känt lite förvärkar och sammandragningar dom senaste dagarna. dom mesta sitter i ryggen men har idag känt lite framåt med, men det är säkert bara förvärkar. får se..

tiden är bara så förjävla dryg nu, jag är trött på att vara otymplig, danne får till och med hjälpa mig att sätta mig upp nu för tiden:P eller nja, jag klarar ju det när han inte är hemma men det är lättare när han gör det;)

nej nu ska vi äta bakad potatis och hoppas på att fisan bestämmer sig för att komma ut snart


puss på er alla

dan före doppare(?)-dan

jaa, imorgon smäller det, då bär det av till csk för att se om man kan bli igångsatt, är så sjukt nervös... förstår inte hur jag ska kunna sova alls.

Idag har vi haft besikting på lägenheten, några små saker som behöver åtgärdas bara, så det är skönt. Han var himla trevlig, han bad om ursäkt hela tiden för saker han skrev upp och frågade om det var säkert att jag inte tyckte att det var taskigt av han. han blev väl nervös av min gigantiska mage, ni skulle sett hans min när jag klättrade upp på en stol för att ta bort lite överflödig tapet. han bara:

-"Snälla, kan du inte låta din sambo göra det när han kommer hem, det känns säkrare"?
haha, han trodde kansek jag skulle trilla ner eller föda eller nått.

kom även undan med lite annat små-pill som han sa att han kunde fixa så jag slapp, sätta upp gardinstänger o så. och andra anmärkningar som han sa att vi kunde strunta i:D wiho, det har sina fördelar att vara gravid. han såg ut som han skulle svimma när han frågade när det var dags och jag sa imorgon;) haha

Pappa kom hit i förmiddes och käkade frukost, mysigt. SEn när Danne kom hem så stack vi till Bytadäck och lagade vårt vinterdäck som där va en spik i. Sen körde vi till willys och handlade lite förnödenheter och naturligtvis clementiner;)

Pappa kom en runda och fixade till dom flesta av sakerna vi fick anmärkningar på. sen bjöd jag på himmalagat, revbensspjäll, klyftpotatis, sallad och sås gjord på gräddfil och fetaost. mmhmmm. jävla smarrigt.


Pratade en stund med Emelie med precis. Hon är go den kvinnan

Hade fint besök av Rebecca igår, jag uppskattar hennes vänskap och visdom;) nej men hon har väldigt sunda åsikter med allt som gäller barn och är på samma nivå som mig. inte överambitiös och inser vad det är som är viktigt i livet. det är skönt med jordnära personer.

Lite uppdatering med bilder med kanske

Danne fixar med finliret innan gästerna kommer på min födelsedagDukningen, inte så avancerat men blev rätt gullig ändå, tycker ni inte?Närbild på det underbara kakfatet jag fick av min käraJag med lilla bulanSåhär såg smulan ut när jag hade min värsta klådperios och var heltäckt med potatis mjöl från topp till tåDannes syster med lille söte viktorDanne, susanna och lilla viktor, underbart söt är hanJag igår, 39v+5dSåhär ser vårt skötbord och spjälsäng ut nuGulligt örngott va?
Nej minsann, nu ska jag slänga mig på soffan bredvid min älskade och mysa, vem vet, dett aär kanske vår sista ensamma kväll ihop

Ha det gutt alla, svarar jag inte imorgon på telefon så vet ni varför mohaha, förutom dom jag har lovat att skicka sms till. ni kan gott få vara nervösa.ihhhhhhhh


Bye bye

Jag saknar dig ditt lilla mög!


2 dagar kvar och clementiner

har nog ätit mellan 1-2 kg clementiner per dag nu, helt sanslöst, är inte sugen på något annat

Gårdagen var sjukt mycket, först till Dannes syster som har fått barn, en liten Viktor. gudasöt var han, får lägga upp bilder sen. Sen vidare till Min faster för att dricka kaffe. jättekul att träffa henne och Frille. Sen körde jag hem och lämnade Danne och stack till mamma. Min mamma är helt underbar, hon hade tvättat alla barnkläder till oss. har även gjort iordning skötbordet nu

såhär ser jag ut nu för tiden


Ciao Alla

...

Nu är du inne i den vecka då du förväntas föda, men i själva verket är det bara ca 5 procent av alla barn som föds på den beräknade nedkomstdagen. Du får räkna med plus/minus två veckor och de flesta föder efter det beräknade datumet. Om du går in i vecka 41, fortsätter du dina kontroller hos MVC som vanligt och i vecka 42 görs en extra kontroll på sjukhus med ultraljud för att kontrollera att både mor och barn mår bra. Ibland kan det behövas hjälp med att sätta igång förlossningen, då sköts det på förlossningen/BB. Din kropp är förberedd med en uppmjukad och delvis öppnad livmoderhals och snart kommer barnet att vara i dina armar.

Ditt barn är nu ca 38 cm långt från huvud till stjärt och ungefär 50 cm från topp till tå. Det är nu redo att lämna sin trygga tillvaro i livmodern och börja sitt nya liv utanför. Det kommer att behöva all din kärlek och omvårdnad. Barnet är utrustat med över sjuttio olika reflexer, nästan allt fosterfett är borta och 15 procent av kroppen består av fett. Moderkakan lossnar från livmoderväggen vid födseln och navelsträngen slutar fungera samtidigt som barnet tar sina första andetag. När dessa första andetag tas, utlöser det vissa förändringar i hjärta och artärer som gör att blod leds till lungorna. Dina graviditetshormoner kan påverka det nyfödda barnet. Både pojkar och flickor kan ha svullna bröstvårtor och det kan till och med innehålla små mängder mjölk. Även könsorganen kan vara påverkade - blygdläpparna hos flickor och pungen hos pojkar kan vara förstorade. Det är normala avvikelser och försvinner efter ett kort tag. Det lilla barnet har vid födseln inte mindre än 300 ben i kroppen, medan vuxna har 206. Det beror på att vissa ben växer samman när barnet blir större.

Vill du ta ett once in a lifetime-foto är det nu hög tid. Läs mer om Lina och Linda som skapar bilderna med professionell makeup och upplevelserna med det lilla extra i Stockholm.

Ungefär 6 - 12 veckor efter förlossningen brukar man träffa sin MVC-barnmorska för efterkontroll. Du ringer själv och beställer tid. Fundera gärna på om du behöver någon typ av preventivmedel, om ni inte vill ha barn tätt! Amning är inget hundra procentigt skydd.

4 dagar..

Nu börjar jag bli nervös, ungefär samma känsla som man hade när man var liten inför julafton. tjae, minus smärtan och det då..

tittar på gordon ramsey "the f word", han är ball:D

Gårdagen spenderades hos mamma, tvättade barnkläder och snackade lite skit. Danne bytte till vinterdäck på bilen, skönt!

Ska bli skönt att göra iordning skötbordet och allting nu. får väl snart packa BB-väska, i fall dom sätter igång mig på fredag. I vilket fall känner jag att hon sjunkt ner nu, oerhört jobbigt att resa sig, lägga sig osv. tar lång tid innan hon rättar tills ig i magen, ja det känns att det börjar kännas annorlunda i magen nu, svårt att förklara. Hon sparkar också somen galning, vilket till och med gör ont nu, hon är alldeles för stor. tror att längre människor har en fördel, finns mer plats att fördela allt på.

Spännande spännande........

Idag kommer sussi hit en liten runda för att snacka skit, Ska tvätta(eller danne då jag inte kan bära ner något till tvättstugan)


so long suckers!

5 days..

 

v39..

 

 

 

Vårt nystädade förråd

 

detta plus 5 sopsäckar var det som slängdes

 

 

 

 

såhär glad(?) var Danne när allt var färdigt

 

Nu blir det till att åka till mamsen och tvätta alla babykläder, sen ska jag göra vid skötbordet ikväll:D

 

 

ha're bra alla

 


Duktiga oss

nu är förrådet i princip klart, Danne ska göra en sortering på "sin" sida. några sopsäckar fyllda blev det iaf och en massa märkta kartonger. vi är bäst!!

Har varit en riktig slappekväll i övrigt, försöker smälta att jag kan få bebis när som helst. sören vad konstigt. men jag längtar;D

6 dagar till D-day

Kan inte förstå att det bara är sex dagar kvar, vet inte om jag är redo, eller alldeles för redo, jag börjar bli nervös nu, inte så mycket för förlossningen som att jag ska få ett litet liv, som jag ska ta hand om, det är skrämmande..

känns som bebisen ökat som fan med vikt under bara natten, har mycket svårare att röra mig och kan knappt andas. vem vet, hon kanske tittar ut tidigare? vad tror ni, innan eller efter beräknat datum?

nu ska jag ta tag i att rensa ut förrådet, wiho, eller inte. Danne ska göra det mesta så sorterar jag


ha det bra alla


Puss

i vecka kvar!

Vecka 39

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

uppdatering om allt...PUPPP

... Ja, jag skrev ju förra gången att jag fått en jävla klåda, som är nu tusen gånger värre, har fått klådstillande, salvor, några sövande tabletter, inget hjälper, får panik, klättrar nästan på väggarna. jag sover i princip ingenting. jag har verkligen fått se en sida av mig själv som jag inte visste fanns. man blir rent ut sagt dum i huvet av att inte sova. var hos barnmorskan idag som sa att jag absolut inte ska behöva gå tiden ut med denna klådan, då det var ju skönt. ska dit nästa vecka för att se om man "är mogen", i så fall blir det igångsättning, kanske till och med samma dag. så nästa vecka kanske jag är MAMMA!!!!  sjuuukt.

tycker det är synd, denna klådan har tagit ifrån mig all glädje med graviditeten och det ända jag fokuserar på är att hon ska komma ut så jag slipper detta helvete. har aldrig varit med om något liknande, det ändå ställe som inte är täckt av dessa nässelliknande utslag är låren bak. jag bölar i själva tanken på att det snart är kväll och jag ska försöka sova igen. jag går verkligen på knä just nu.

var på akuttid på csk i måndags då jag fick blåsor i hela munnen och halsen av tebletterna jag hade fått. dummare läkare än hon får man fan leta efter. bara orden " men det är ju max 4 veckor kvar " hade kunnat få mig att slå henne så hårt så hon ser stjärnor.

Det sorgligaste är att jag kan ju inte ens ta i Danne för att det kliar så mycket. knappt ge han en puss. jag är så trött på detta helvetet just nu. har aldrig någonsin känt mig sp negativ. jag hade hellre brötit båda benen än att behöva stå ut med detta. Som tur är har jag Danne, som är världens mest förstående m'nniska och som försöker underlätta allt vad han kan för mig.

nej nu får jag sluta ösa självömkan över mig själv.

lägenheten är färdigtapetserad, skönt som fan då vi fick reda på att den vi ska ha i dec hade dom något märke på väggen som dom skulle få betala 2500 för:O dom är sjuka ABK....

nej minsann, adjö


Jag har sån helvetes klåda....

.... var inne förra veckan på MVC och kollade levevärden och så, pratade precis med någon på riksens ständer och hon sa att dom var bra så det är ju skönt iaf. Men denna jävla klådan som började på magen för ett par veckor sen har spridit sig till armar och ben, och klåda kan man ju hantera, om det inte hade varit så att jag högst får en timmes sammanhängande sömn.. som i natt var jag uppe, 23.30, 01.00, 02.40, 04.00, 05.15, 07.00,08.30 och sen gav jag upp vid tio.. jag är så jävla trött, har provat allt, betnovat, bepanthen, hydrokortison, aftersun, aloe vera, vanliga feta krämer, kylbalsam... PANIIIIIIIIIIK. men tydligen är det relativt vanligt med klåda under graviditet, men det känns som jag skiter i hur vanligt det är. jag är trött på att vara defekt. kom ut nu...

och kom inte och säg hur underbart det var att vara gravid, det är mysigt, ibland, men nu är det bara bajs

over 'n out

Barnmorskan idag igen..

Var där igår med, lyssnade på hjärtljud och mätte, allt såg prima ut. Idag var jag där för att ta leverprov då jag har fått en oerhörd klåda på magen.. får reda på svar nästa vecka. Sen har tydligen mitt järnvärde dalat rätt rejält, så nu blir det till att komma ihåg att ta järntabletter, hur faen ska man minnas det? Uppenbarligen gick det ju sådär att komma iåg sina p-piller. just saying.. !!

nu ska jag städa hela placet, ikväll kommer faster, kusin Jenny med dotter, kusin jimmy med son, kusin malin med barn för att fira mig, så som sagt, städning först sen blir det till att göra tårta


hej hopp. och ivaajjj

såhär känns mitt livnaturligtvis är jag den dansande tjuckisen


Inge mera sockervadd och inge mera La-La

Älsklingen är hemma..

.. jag har saknat han idag, fast större delen av dagen spenderats sovandes.. nu har jag satt på kaffe, så nu blir det till att sätta sig i soffan intill min käraste i världen och äta pannacotta o kaffe då såklart:D han är verkligen det underbaraste jag har. bara det att han faktiskt står ut med mig nu, när jag inte alls är någon rolig person, bara har ont överallt.. men han stöttar min trofast och vår kärlek är lika stor, eller ännu större nu än för ett år sen. jag är inte ett dugg orolig för vårt förhållande när lill-bebban kommer, jag vet att vi kommer klara det, även om det blir tufft. min älskade sambo. du är mitt allt, mitt liv

update om bebbe

Vecka 37

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

Du fortsätter att gå på kontroll varje eller varannan vecka. Barnets vikt och position kontrolleras vid varje MVC-besök. Den här veckan är en lämplig tid att gå på studiebesök på den förlossningsavdelning där du tänker föda. Nu är det vanligt att känna förvärkar. Livmodern blir hård i ungefär 30 sekunder och sedan slappnar den av. Dessa sammandragningar ska inte göra ont. Ofta stiger nu känslan av spänning och förväntan ju närmare förlossningen du kommer.

Barnet är ca 35 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 3 kg. Nu betraktas barnet som fullgånget och är redo för sin resa till livet utanför livmodern. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna först så erbjuds du kanske en yttre vändning nu. Det vill säga en läkare försöker genom mild massage att vända barnet så huvudet ligger nedåt mot bäckenöppningen. Får du värkar i denna vecka försöker man inte hindra förlossningen från att komma igång. Det finns forskning som tyder på att barnet själv producerar hormoner vilket signalerar att det är för trångt och det leder till start av värkar.

Under graviditetens större del har barnet förlitat sig på dig för att slippa infektioner, men under tiden har hon eller han också byggt upp sitt eget immunsystem. Efter födseln fortsätter detta att utvecklas och stärks även genom amning. Den första mjölken som kommer ur dina bröst kallas råmjölk och är rik på näring och antikroppar. Den egentliga modersmjölken kommer igång två - tre dygn efter förlossningen med hjälp av barnets aktiva sugande på brösten. Mjölken är näringsmässigt väl sammansatt, ger ett bra skydd mot infektioner och stärker barnets immunförsvar. Barnet brukar nu träna sig på att andas men eftersom det varken har luft i eller utanför lungorna resulterar detta ofta i fostervatten i strupen med hicka som följd. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för.

Nu kan det vara bra att börja planera BB-väskan, saker som är bra att ha med till BB. Det är alltid skönt att ha den färdigpackad så har man en mindre sak att oroa sig för när det är dags att åka in!


nu har vi...

en vagn i bilen, vi hämtade den på babyproffsen idag:D vi orkade inte ta in den, hur jobbigt det nu kan vara;)

gårdagen spenderades med bajshög feber, blev faktiskt lite rädd, var helt väck och hade så ont i magen så jag knappt kunde resa mig. efter konsultation med mamma och några på jobbet gick jag bort till Ida och Mogge och lånade deras termometer och ringde till sjukvårdsupplysningen, har aldrig ringt dit innan, kände mig så bölig. Sa nog till henne i varannan mening att jag inte brukar vara så känslig, haha. Hon sa iaf att bebisen var det ingen fara med och att man inte behövde oroa sig fören man inte känt bebisen på 6 timmar, men klart man blir orolig, jag som är van att hon sparkar flera gånger i timmen, jag kände bara henne kanske tre-fyra gånger på 9 timmar igår:O blev hur nervös som helst

hur som helst så sa hon att det inte var någon fara, men att det däremot inte var bra att jag hade feber bara sådär, utan förkylning och så och att jag kanske hade urinvägsinflammation eller på väg att få njurbäckeninflammation. jaja, så länge det inte är något fel på fisan så. men idag känns det bättre iaf, lite matt men inte alls hög feber, får se vad barnmorskan säger imorgon.

Har haft husarrest idag, haha eller ja jag har varit hemma och tagit det lugnt för en gångs skull. plus att stackars danne höll på att oroa ihjäl sig igår när han var på jobbet:( får väl kanske inse att jag måste ta det lugnare, det är ju bara 2.5 v kvar nu.. men jag är trött på att vara hemma och bara vänta.

snart kommer danne hem och då blir det soffmys:D

Nu är det inte lång tid kvar!! wiho


förresten, var ju i ullared i fredags, det ska jag nog inte göra om på 10 år:P fruktanvärt mycket folk, handlade inte så mycket, en åkpåse, skötväska, gardiner och lite annat, inget onödigt för en gångs skull

I lördagds firades styvfar, god mat och underbar tårta

söndagen spenderades med Danne på Ikea där vi köpte madrass till spjälsäng och ett fint brunt överkast till sängen:D


nej nu ska jag titta lite mer på tv:P


puss på erRSS 2.0