someone raped the ape

När jag och Danne var på Ölands djurpark så såg vi en så söt apa, den såg helt förskräckt, deprimerad och helt panikslagen ut. Vi stod och garvade åt den stackars apan ett tag då den satt så hur länge som helst i matskålen. jag sa till danne att ta ett foto, precis när han tagit det och tittar bort, då ser jag ett annat aphuvud, precis bakom, som juckar fort som satan och sen hoppar iväg. inte undra på att den lilla apan var så ledsen. och där stod vi och skrattade

och denna minen höll den stackaren under hela tiden


haha

i väntans tider

Vilken glädje det är
att få gratulera
till att ni om en tid
kommer att bli flera.

Av allt fantastiskt
vi människor gör
finns inget så stort
som det ni står inför.

Ett barn tar nu form
sekund för sekund…
Men allt man kan se
är en mage bli rund.

Och när barnet är redo
att sen komma ut
är all längtan och väntan
äntligen slut.

Nu är jag hungrig

Har varit uppe en timme ungefär och nu är det verkligen dags för lite frukost, ostfralla med keso.. mums!

Dagen ska spenderas hos mamma, mamma ska hjälpa mig med lite papper och så, danne ska befinna sig i parantesernas garage och rengöra katalysatorn.

Imorgon blir det nog fiske med Ida och Mogge, vill verkligen få fisk denna gången. sen på söndag bär det av till Dannes syster Jasse i malmö, Söta toni fyller 2 år.
haha ni måste titta


1000 tankar

ja herregud, så mycket olika saker man tänker på i detta läget. rent praktiska saker som barnvagn, spjälsäng, babygym, hur man ska bädda sängen och barnkläder tar upp så mycket tankar att man nästan glömmer att den 29 oktober inte är ett slutdatum utan att det är då det verkligen börjar

Jag tror mycket handlar om förnekelse, det känns skrämmande att mitt liv helt plötsligt ska delas av en pytteliten människa, som kommer lägga all tillit till mig, som är beroende av mig och Danne för att få mat och kärlek. man blir helt enkelt vettskrämd. man funderar på hur i hela världen man ska klara av detta, samtidigt som man i nästa sekund är säker på att man kommer klara det galant, att mina värderingar kommer att hålla och att det faktiskt kommer att bli ett lyckligt och välmående barn.

Jag är en människa som har tendens att skjuta saker ifrån mig, jag skämtar om allt som är jobbigt och folk ser sällan hur psykiskt svårt saker kan vara för mig.

Mina värderingar just nu handlar faktiskt om hur jag behandlar Danne, vill verkligen inte bli som vissa beskriver att dom blivit under graviditet, och jag lyckas rätt så bra, inga konstiga cravings, inget skällande på danne, och ändå känner jag att jag tar så mycket plats. jag har väldigt svårt att förstå att jag inte pallar det fysiska så mycket längre, vill på ren trots möblera om hemma eller bära massa matkassar, för "jag kan själv". som en unge är jag, en trotsig liten unge.

Är så blandad i mina känslor, lycklig och förskräckt över hur kroppen förändras, ena dagen känner jag mig vackrast i världen andra känner jag mig som ett hängbukssvin..

Men, jag kan inte hjälpa att jag längtar ihjäl mig efter detta lilla liv som finns inne i mig. att det finns något så fantastiskt. det är helt ofattbart, jag längtar tills du kommer ut så jag får pussa din lilla näsa. du lilla underbara


Försäkringskassa

Ja mina vänner. detta är ett skit. 1000 frågor och en miljon olika sätt  som man kan svara fel på. Pratade med en tanta från försäkringskassan, alla frågor jag hade besvarade hon ungefär såhär

-"jag tycker att du ska svara som det känns på ett bifogat papper"

MEN VA???! så på frågan om lyft, om någon annan kunde göra dom eller om det fanns lyfthjälpmedel, ska man då svara att det finns det, för i teorin så kan jag ju låta alla göra mitt arbete så kan jag servera kaffe. Jo jag kan ta dom i lyft, men hur f-n ska jag få i dom i lyften. vilka bajshål. så kan man då använda lyft och annan personal? ja i teorin men inte i praktiken.. börjar undra om dom är krångliga eller det är jag som är det.

Idag är jag i v 27+5.. skrämmande..


hittat tre supersöta babygym, vilket tycker ni är finast?

 

 

söta va?

 

 

 

 

 


magen v 27

4den börjar bli stor nu

Massa bilder

 

Jag och Älskling. Tycker Danne ser förskräckt ut

 

MIDSOMMAR

 

Ida och Danne på midsommar

 

 

Ida dansar magdans

 

 

Alla börjar bli runda under fötterna

 

Me and Ida

 

 

Emma och Sussi

 

TOSSELILLA

 

 

Danne i trampbåten

 

 

Boffen o Danne, syns vem som är min lillebror

 

 

På ingång

 

 

Danne glömde raka sig innan vi stack

 

 

Jag

 

 

Jag och Danne passade på att stanna för lite mys

 

TJEJKVÄLL PÅ STAN

 

 

Min goda fika

 

 

idas goda mat

 

 

fina-ida

 

 

fina-madde

 

ÖLANDSRESA

 

 

Jag och danne på väg till Öland innan fan ens fått på sig skorna

 

 

ölandsbron

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

v 26

 

 

 

 

 

såhär bekvämt var det på det lilla ölandståget

 

 

påväga hem

 

 

Magen v 27


dåligt av mig

att inte uppdatera på så länge..

den senaste tiden har varit busy busy.. har hafte n veckas semester tillsammans med Danne. Helt underbart. Vi har hunnit med en del i sommar 

Ölands djurpark
fiskat
varit i malmö
kiviks marknad
sjöbo marknad
degeberga marknad
suttit på ett fik i flera timmar i Åhus
varit på tosselilla
tittat på bröllopsklänningar med Madde
varit på kristianstaddagarna
tittat på Boppers, the refreshments, Kallle och den ABSOLUT snyggaste människan som finns, BROLLE
Ätit God glass på Martins rökeri, när helt plötsligt hela min familj åker förbi på Helge Å med båt:O
Beställt barnvagn
ställt in skötbordet
Fikat med vänner


Imorgon ska jag sova fram till ett ungefär, är helt slut efter dessa tre nätter, sen bär det av till Linderöd, Jag, Danne, Mogge och Ida. för en massa fiske.


I magen: Händer det ofantligt häftiga saker nu, Bebisen sparkar så man ser det utifrån, inga söta flickiga sparkar utan mastudont-sparkar som icke är av denna värld. börjar känna mig tung nu, kroppen är svinigt varm, jämförde mig härom dagen till danne att jag kände mig som ett hängbukssvin med spenar;) Danne visste inte om han skulle våga skratta eller inte;) men som Danne säger "strö inte sår i mitt salt". Det är mysigt på alla sätt och vis. börjar tänka en massa på framtiden nu, när det börjar bli så verkligt. ångesren och lyckan har en tendens att överlappa sig själv.

Dom här "psyko" gravidhormonerna har jag sluppit, eller stoppat åt sidan. är fortfarande rätt snäll, lite mindre stubin men annars är det lugnt. blir lättare lissen i ögat, som härom dagen när vi såg "Marley and me", jag ulkade som ett litet barn, så mycket så att danne började garva, vilket gjorde att jag mitt i min hysteriska gråt skulle jag försöka garva jag med, men det blev något sjukt mellanting, så lät väl mest som en hysterisk noshörning eller någotImorgon kommer det in en massa med bilder från hela sommaren..


27+2 v 28

Bebisen

Du går nu in i den tredje trimestern och din bebis är c:a 24 cm lång från huvud till rumpa och 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1200 gram, eller 1.2 kg! Den kommer dessutom att öka ordentligt i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större.

 

Om din bebis föddes nu skulle den ha mer än 90% chans att överleva. Även om den är långt ifrån färdigutvecklad så skulle den ha goda chanser att klara sig med rätt vård. Du har ännu ungefär 13 veckor kvar av din graviditet och under denna tiden kommer bebisen att fortsätta växa och utvecklas. Det är avsaknad av underhudsfett och surfaktant i lungorna som gör att bebisen behöver ligga i kuvös för att hålla kroppstemperaturen uppe och få hjälp att andas med respirator, men även andra organ som hjärna, lever och immunsystem är underutvecklade och kan ställ till komplikationer vid för tidid födsel.

Du

Livmodern har nu vuxit så mycket att dess översta del befinner sig 7 cm ovanför naveln. Det är viktigt att du tar god hand om dina tänder. Gravida utvecklar lätt plack, och om du redan har plack kommer problemen sannolikt att förvärras om du inte sköter om dina tänder. Borsta ordentligt och använd lämplig munskölj för att minska risken att drabbas.


RSS 2.0