Grekisk Hamburgare

Är lite dålig på detta med hur mycket man ska ta av varje, då jag aldrig mäter utan bara prövar mig fram:)


Detta behövs:

Till burgaren:
400 g nötfärs
1 gul lök
vitlök
chili, salt, peppar, grillkrydda eller vad man vill krydda färsen med
2 Ägg
Ströbröd
Mjölk
Flytande Margarin lr smör

Tzatziki:
3 dl Turkisk yughurt
1 Gurka
vitvinsvinäger
Vitlök efter smak
Salta och peppra

Garnerning:
1 pkt Bacon
Inlagd viltlök
Oliver
Soltorkade tomater
1 Grekiskt lantbröd
Salladskrydda
Olja

Börja med att Blanda ströbröd, mjölk, lite flytande margarin, kryddor, låt svälla upp.
Blanda i färsen och knåda noggrant, blanda i viltlök och ägg. Forma rätt så stora hamburgare som ni sen steker.

Riv gurkan, blanda i lite salt, låt rinna av ordentligt, pressa gärna lite så så mycket vätska som möjligt rinner av.
Blanda med turkiska yoghurten, salt, peppar, en skvätt vinäger och vitlök (enligt min mening ska man ha massor med vitlök, men det är upp till dig)

Dela baconen på hälften och stek knapriga

Sätt ugnen på 200 grader, skär brödet i 1.5 cm tjocka skivor, pensla på olja och strö på salladskrydda.
In i ugnen tills bröden blir lagom knapriga och lite gyllenbruna.

Lägg upp bröd på en tallrik, hamburgare på, tzatziki och överst bacon. Garnera runt om med oliver, vitlök óch soltorkade tomater. Jag gjorde även en egenpåhittad salsa med körbärstomater, men det kan man strunta i.

Smaklig måltid!


Kommentarer
Postat av: Sussi

MUMS!!!! Måste verkligen testas :)! Tack för tipset vännen. (Gillar din morgontoffel där i ena hörnet...Fniss)

2011-05-05 @ 00:06:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0